Matematik

Hjælp til mat!!!

28. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

3√x+64 + √x+144 =36    

Kvardratrudtegnet føre hele vejen hen til 64 og 144, kunne ikke få kvardrattegnet længer.

Men i må gerne fortælle mig hvad i gøre ... Tak, skal nok give point


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2011 af SuneChr

Først forudsætter vi:    x + 64 ≥ 0             og            x + 144  ≥ 0

Da alt i ligningen er ikke-negativ, må vi kvadrere på begge sider.

Derefter løses ligningen, med de før omtalte forudsætninger in mente.

# 2  første linje:  nej, dén går ikke !   Kun ved produkt eller division . Prøv at indsæt x = 1,  Uha !


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2011 af emul0c

√(x + 64) = √(x) + √(64)

Du kan så regne kvadraterne ud og får:

3*√(x) + 3*√(64) + √(x) + √(144) = 36

Prøv så selv at regne videre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af emul0c

#1

Min fejl - tænkte ikke lige over at det var et + istedet for et *.


Svar #4
28. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Regner vider?, skal jeg indsætte 1 ind i x og finde kvardratruden af det?, men det giver et helt vildt tal....


Skriv et svar til: Hjælp til mat!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.