Matematik

jeg kan ikke finde ud af at dividere ...

28. marts 2011 af peoplewant (Slettet)

:( ville i forklare det for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af Walras

Spørg din lærer eller en voksen, der er god til matematik om at forklare det til dig. Det er tilnærmelsesvis umuligt at forklare på skrift. Det er bedre, hvis man kan vise dig det og tale med dig samtidig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad er det, der skal divideres - ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2011 af kam56789 (Slettet)

Kam56789: "Nævn et tilfældigt tal..."

Peoplewant: "Hmm.. 12"

Kam56789: "Hvor mange gange kan du tælle til 4 før du når til 12?"

Peoplewant: "1-2-3-4 (1) 5-6-7-8 (2) 9-10-11-12 (3)"

Kam56789: "3 gange kan du altså tælle til 4, inden du i alt har nået at tælle til 12. Forstår du det?"

Peoplewant: "Jaah :P"

Kam56789: "12 divideret med 4 er altså lig med 3. Det skrives matematisk således:

12:4 = 3


Hjalp det? ;-)


Nu bliver lidt sværere så.."

Kam56789: "Nævn et 3-cifret tilfældigt tal..."

Peoplewant: "ok.. 744"

744:6 = resultat (som kaldes for kvotienten)

Kam56789: "Klar? Først kommer 2 begreber og så skal du regne:

1) Vi deler med 6 (kaldet divisoren)
2) Vi dividerer 744 (kaldet dividenden)
 

Nu skal vi regne:

Tag det første tal helt til venstre i dividenden: Her må det være 7 (744)
Hvor mange gange kan du tælle til 6, inden du når 7?

Peoplewant: "1-2-3-4-5-6 (1) 7... " Altså kun 1 gang?"
Kam56789: "Rigtigt!
Altså skriver du til at starte med et "1" ved resultatet - sådan her:

(7)44:6 = 1

Tallet helt til venstre (7) minus 1 x 6 giver?"

7
-6

Peoplewant: "1?"
Kam56789: "Nemlig. Dette er en lille mellemregning for at vi kan komme videre.

7-tallet er nu brugt (7) vi har en rest (1) og tilbage står 44.

Resten (1) føres ned på en ny linje - sådan her:

(7)44:6 = 1
-6
  1

..og nu tager vi det første tal fra ventre af 44."

Peoplewant: "Altså 4?"
Kam56789: "Godt! 4-tallet føres ned ved siden af resten (1-tallet)

(74)4:6 = 1
-6
14


.. nu kommer samme spørgsmål: Hvor mange gange kan du tælle til 6, inden du når 14?"

Peoplewant: "mmm... 2 gange?"

Kam56789: "2 ganget med 6 giver 12. Kunne man ikke gange med 3? Nej, vel.. Det giver over 12. Så svaret er 2 gange. Dette 2-tal skriver du nu i resultatet efter 1-tallet - resultatet ser nu således ud:

(74)4:6 = 12
14
 

.. og vi foretager mellemregningen: 14 minus 12 er lig med 2.

Hvor mange har vi til rest?"

Peoplewant: "14-12 = 2 ... Altså 2!"

Kam56789: "Godt! Så lang så godt. Sæt en streg under mellemregningen. Skriv 2-tallet ned under (som var det et minusstykke)

(74)4:6 = 12
-6
14
-12
  2
 

Peoplewant: "Vi har stadigvæk et 4-tal tilbage."
Kam56789: "Nemlig - det trækker vi ned ved siden af resten (2)

(744):6 = 12
-6
14
-12

   24

.. og det samme spørgsmål gentages: Hvor mange gange går 6 op i 24?

Peoplewant: "1-2-3-4-5-6 (1) ....11-12 (2) ... 17-18 (3)  ... 23-24 (4).. 4 gange? "

Kam56789: "Korrekt - Skriv 4-tallet til resultatet

(744):6 = 124
-6
14
-12
   24
   24

og vi laver mellemregningen: Hvad er 24-24?"

Peoplewant: "0.. Har vi så en rest på 0?".

Kam56789: "Præcis - og det betyder at divitionen er gået op."


(744):6 = 124
-6
14
-12
   24
  -24
     0

Peoplewant: "Og resultatet er altså 124?"
Kam56789: "Ja, 744 divideret med 6 giver kvotienten 124".


Håber det hjalp endnu mere på det ;-)

(Hvorfor sover jeg ikke endnu???)

Venlig hilsen,
Kim


 


Skriv et svar til: jeg kan ikke finde ud af at dividere ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.