Matematik

Hvor mange procent øges f, når x øges med 1

29. marts 2011 af Em02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har et problem med en matematikopgave, om eksponentielle funktioner.

Den eksponentielle funktion ser sådan ud:

f(x)=4,2*1,6^x 

1. Hvor mange % øges f når x øges med 1?

2. Hvor mange % øges f når x øges med 10?

Er der nogen, der kan forklare hvordan dette udregnes?

Mvh

Em02


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Beregn (f(x+1) - f(x)) / f(x)

2. Beregn (f(x+10) - f(x)) / f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2011 af mathon

                                  f(x) = y = 4,2·1,6x

hvoraf du har
                                           y2 = 4,2·1,6x2
                                           y1 = 4,2·1,6x1                                  som ved division giver

                                           y2/y1 = 1,6x2 - x1 

                                           y2/y1 = 1,6Δx

forøgelsen af f(x)
er
                                           (y2-y1)
den
relative forøgelse
af f(x) er:
                                           (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 1,61 - 1

den
relative forøgelse
af f(x) i % er,
når Δx = 1
                                           ((y2-y1)/y1)·100% = (1,61 - 1) ·100% = 60%

den
relative forøgelse
af f(x) i % er,
når Δx = 10
                                           ((y2-y1)/y1)·100% = (1,610 - 1)·100% = 10895,1%
                                        
 


Svar #3
29. marts 2011 af Em02 (Slettet)

Så det vil sige, at hvis x sættes til 1,47 vil beregningen for 1. komme til at se sådan ud?

((1,47+1)-1,47) = 1 / 1,47 

= 0,68


Skriv et svar til: Hvor mange procent øges f, når x øges med 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.