Matematik

(x-1)(x^2-4)=0

29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Yes hvordan løser man (x-1)(x^2-4) = 0
 

(det er forbudt at bruge nulreglen :) og opgaven er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Gang parentesen ud

Gæt en nem rod

ax^2 + bx +c = 0

x = (-b±√d) / 2a


Svar #2
29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

x^3-4x -x^2 +4 = x-4x+4 ? er det ikke kun til en andengradsligning man finder diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2011 af mette48 (Slettet)

#2 jo det er det. #1 har gættet en rod inden udgangningen.

Jeg kan ikke se hvordan opgaven skal løses, bort set fra at "gætte" en rod, hvilket jo ret let kan gøres ud fra nulregelen, du skal bare ikke skrive at du bruger den, men begrunde svaret ved at indsætte roden i ligningen og vise at denne er opfyldt.

Hvorfor må man ikke bruge nulregelen?


Svar #4
29. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

vil bare gerne se om den kunne løses på en anden måde


Skriv et svar til: (x-1)(x^2-4)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.