Matematik

ligninger

29. marts 2011 af Ciara22 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 nogen der lige kan hjæææææææææææææælpe mig lidt,

Im lost  i det her:

A: 4x-2=10

B: 4(-2x+3)=(x-9)2

C: 2-(-7+x)=3x-7)

D: (2x-3)^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af emul0c

A:

4X - 2 = 10
<=>

4X - 2 + 2 = 10 + 2
<=>

4X = 12
<=>

4X / 4 = 12 / 4
<=>

X = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2011 af emul0c

Der kan du se fremgangsmetoden, så kan du jo selv prøve resten ;-)


Svar #3
29. marts 2011 af Ciara22 (Slettet)

 det mest B og C jeg ikke kan få til at giv mening, 


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. marts 2011 af emul0c

B: 4(-2x+3)=(x-9)2

4(-2x + 3) = (x - 9) * 2
<=>

4 * -2x + 4 * 3 = 2 * x - 2 * 9
<=>

-8x + 12 = 2x - 18
<=>

-8x + 12 + 18 = 2x - 18 + 18
<=>

-8x + 30 + 8x = 2x + 8x
<=>

30 = 10x
<=>

30 / 10 = 10x / 10
<=>

x = 3.


Opgave C er næsten magen til, blot nogle andre tal :-)


Svar #5
29. marts 2011 af Ciara22 (Slettet)

 kan det her passe?

C

2-(-7+x)=3x-7

2-7+x+3=-7

-7x-5=4

-7x+4=4-4


Svar #6
29. marts 2011 af Ciara22 (Slettet)

 plzz help ! !!


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2011 af emul0c

C:

2-(-7 + x) = 3x - 7
<=>

2 + 7 - x = 3x - 7
<=>

2 + 7 - x + 7 = 3x - 7 + 7
<=>

2 + 14 - x + x = 3x + x
<=>

16 = 4x
<=>

16 / 4 = 4x / 4
<=>

x = 4
 


Svar #8
30. marts 2011 af Ciara22 (Slettet)

 mange mange taak


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.