Tysk

Tysk oversættelse, hjælp!!

30. marts 2011 af imyodad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har en oversættelse, som først er til den 2/5, men jeg har virkelig brug for noget hjælp!

"Historien foregår i DDR i 1978, altså 11 år før murens fald. Claudia fortæller om sin barndom og ungdom i DDR (Meine Freie Deutsche Jugend), bl.a. (=u.a) om en episode, hvor hun til et julemarked i Berlin af sin mor har fået et kandiseret æble, som hun først må spise i toget på hjemvejen. Da toget er fuld af mennesker, tilbyder en betjent moderen, at Claudia kan sidde på hans skød og spise æblet. Da hun er færdig begynder hun at fortælle Honecker-vittigheder. Moder må gribe ind, hvis Claudia ikke skal bringe familien i fare. Moderen er ligesom (=wie) hendes bedste venner, Robert og Katja Havemann, systemskritiker, dvs. (=d-h) modstander af systmet. Hun antyder, at betjenten måske vil angive dem, og at de kan blive arresteret, hvis Claudia ikke straks holder op (=aufhört).

Betjenten er mistænkelig, blot fordi han bærer uniform, man kan ikke stole på ham - han repræsenterer nemlig staten.

Claudia forstår moderens hentydning (=Anspielung (f)) og tier straks stille, hun betrager pludselig betjenten med andre øjne - han kan være en fjende.

Betjenten føler sig uretfærdigt behandlet, situationen er ubehagelig for ham. Alle betragter ham med mistillid, og han ville egentlig kun hjælpe. Claudia har medlidenhed med ham.

Historien viser, at DDR var et overvågningssamfund, hvor man skulle passe på, hvad man sagde offentligt; men heller ikke (=auch nicht) privat kunne sige hvad som helst (=alt =alles).

Børnene kunne fortælle det videre og på den måde bringe familien i fare."


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af danielruhmann (Slettet)

Jeg tror, at du har glemt at vedlægge din tyske oversættelse;)

Ellers må du vist kigge lidt på retningslinjerne for lektiehjælp her på Studieportalen.


Skriv et svar til: Tysk oversættelse, hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.