Matematik

Kakaobod ...

30. marts 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej "venner"

Du vil lave en kakaobod og køber mælk, kakaopulver og sukker for i alt 150 kr. Kakaoen skal sælges for 3 kr. pr. kop.

Hvis x er antal solgte kopper kakao, hvad betyder f(x) = 3x så?

Hvad kan du udregne med funktionen f(x) = 3x - 150 for din kakaobod?

Nogle som kan hjælpe med de to spørgsmål? Så er i søde, Tak på forhånd :D
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af lassebach1 (Slettet)

 Hvis du så sælger lad os sige 55 kopper kakao har du tjent:

f(55)= 3 · 55 - 150 = 15

Så du har tjent 15 kroner.

Gav det noget hjælp?


Svar #2
30. marts 2011 af molve (Slettet)

Ja mange tak, det hjalp meget :D


Svar #3
30. marts 2011 af molve (Slettet)

Hvis x er antal solgte kopper kakao, hvad betyder f(x) = 3x så?

Det er bare en metode til at finde ud af hvor meget man har tjænt eller :D?


Svar #4
30. marts 2011 af molve (Slettet)

Må jeg lige spørge om noget :D?=


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2011 af lassebach1 (Slettet)

Ja det vil jeg sige kan beskrives som din indkomst fra salget.. Men du vil jo have udgiftet på 150 kroner som man skal huske..


Svar #6
30. marts 2011 af molve (Slettet)

Hvordan sætter man sådan en ligning som graf? har sat den via geogebra men ved ikke lige hvordan den har gjort eller hvad der er sket f(x) = 3x - 150


Svar #7
30. marts 2011 af molve (Slettet)

:D


Skriv et svar til: Kakaobod ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.