Matematik

lidt hjælp til en lining

30. marts 2011 af nixen12 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

         8x+(12x-36)=4x+(79-9x)

jeg mangler sku lidt hjælp.. 

har ingen formelsamling og har ikke fået en.

+ har søgt på google efter hvordan man kan løse den uden hæld


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne og isoler x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2011 af magnuskh (Slettet)

du skal starte med at ophæve parenteserne, derefter skal du isolere x (få x til at stå alene på den ene side af lighedstegnet) hvilket du gør ved at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet, f.eks. hvis du subtraherer med 4 på den ene side, skal du også gøre det på den anden side


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2011 af Tyrael (Slettet)

8x+(12x-36) = 4x+(79-9x)
         20x-36 = 79-5x

Nu burde du være i stand til at løse ligningen.


Skriv et svar til: lidt hjælp til en lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.