Matematik

y skæringspunktet

31. marts 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Vi har lige haft koordinatsystemer, men jeg faldt helt af da min lærer stod og forklarede hvordan man skriver  f.eks.

10-(1/8 *14) om lidt et blandet tal som så skal være der hvor linjen skære y-aksen.

Nogen der kan forklare det på en pedagogisk måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Er det noget med f(x) = 10 - (1/8*14)

?


Svar #2
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Formlen for linjens skæringspunkt i y-aksen er b = y-a*x så det kommer til, at se sådan ud b = 10-(1/8*14).

Jeg kan bare ikke forstå hvordan min lærer får b = 10-(1/8*14) til et blandet tal? Ved resultatet er 8 1/4, men ikke hvordan man kommer frem til det :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

b = 33/4

Vender tilbage om et øjeblik.

PS: 33/4 er det samme som 8,25


Svar #4
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Det skal give 8 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Skriv lige HELE opgaven, for 8,25 er jo blot svaret.


Svar #6
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Beregn regneforskriften for |BC|

Koordinaterne:

B = (x = 14) (y = 10)
C = (x = -10) (y = 7)

Stigningstallet = y1-y2 / x1-x2 = 10-7 / 14--10 = 3/24 = 1/8
 

Linjens ligning = y = ax+b
Den laver vi så om fordi vi skal finde b (skæringspunktet) så den kommer til, at hedde b = y-a*x

Skæringspunktet:

b = 10-(1/8*14)

Skæringspunktet = ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du har fundet stigningstallet = ved at sige 10 - 7 / 14--10 Læg mærke til at minus minus 10 bliver positivt = (10 -7) / (14 + 10) = 0,125 = 1/8

Nu skal du finde skæringspunktet

b = 10 - ( 1/8*14) = 33/4

skæringspunktet er 8,25

Er #6 noget du bare har genskrevet fra tavlen? For så kan jeg måske forklare dig det, hvis ikke det er dit eget arbejde?


Svar #8
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Nej har selv fundet frem til alt andet end resultatet som han kom og skrev da jeg bad om hjælp..

Men jeg ved ikke hvordan han får 10-(1/8*14) til 8 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Han får jo 8,25 ved:

At omforme liniens ligning først til formen b = y-a*x, så putter læreren tallene ind i formlen:

b = 10 - ( 8,25 * 14)

b = 33/4


Svar #10
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Ja, men hvad før man så få, at få 33/4 til 8 1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#10

Før man får 8,25, så får du jo det her: Koordinaterne:

B = (x1 = 14) (y1 = 10)
C = (x2 = -10) (y2 = 7)

Hvor du først skulle finde stigningstallet, og dernæst skæringspunktet.

Det er to trin der skulle udføres, for at finde frem til svaret 8,25. Kan du følge mig?


Svar #12
31. marts 2011 af Clickx (Slettet)

Når man finder frem til 33/4 hvordan bliver det så til 8 1/4?

Jeg er med på alt! Men hvordan kan du udregne 8 1/4 når man kun har 33/4?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#12

Ja, 8,25 bare glem 33/4.


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2011 af mette48 (Slettet)

10-(1/8*14)  =  10 - 14/8         

  2 hele omskrives to 8-dele det giver 2*8 8-dele da der er 8 8-dele på en hel

8 16/8 -14/8 = 8 (16-14)/8 = 8 2/8 forkorter med 2  til 8 1/4

hjalp det ? ellers spørg igen


Skriv et svar til: y skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.