Matematik

Differentiation

31. marts 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle :)

Sidder med et lille differentiations stykke som irritere mig, håber nogle kan hjælpe

f(x)=(3x^2-xe^x)/3

Nogle, der kan hjælpe? på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2011 af peter lind

Divider de 3 ind i hvert led i parentesen. Det første led bliver så x2, som du forhåbentlig selv kan udregne. I det andet led brug reglen om differentiation af et produkt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2011 af mathon

     f '(x) = (1/3)·(6x - (ex + x·ex) =  2x - (1/3)(1+x)ex


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2011 af Fourier (Slettet)

m := f(x) = x^2-( x/3)*e^x

dm/dx = d(x^2)/dx - [e^x * d(x/3)/dx + (x/3)*d(e^x)/dx] = 2x-(1/3)e^x - (x/3)e^x = 2x - (1/3)e^x * (1+x)


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.