Matematik

vindenergi

01. april 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.
 

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

får det til 48,5 men det passer ikke rigtig.....


Svar #1
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

ingen?:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2011 af MarkH83 (Slettet)

Vil mene du kan bruge renteformlen..

Altså: Kn=K0*(1+r)n

Hvor Kn er det tal du leder efter, K0 er tallet for 2000, r er "renten" (0.246) og n er antal år..

Og jeg får samme resultat som dig..


Svar #3
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

også den jeg har brugt :) bare lidt i tvivl om det var den man skulle bruge fordi jeg ikke synes resultatet passer :)


Svar #4
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

Det oplyses, at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.
 

b) Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant.

10,4*(1+x)^7=94,1   men kan ikke løse det skidt får en masse mystiske løsninger


Svar #5
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

eller nej passer ikke helt får det til omkring 36,9%


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2011 af mathon

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

                                                   y = 10,4·1,2467 ≈ 48,49


Svar #7
01. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay så passer det nok :) tak mathon og MarkH


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2011 af Rathmann_ (Slettet)

jeg spørger måske dumt, men hvordan finder i renten?


Svar #9
07. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

formlen svar#2


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2011 af mathon

          ikke rente         
men
          vækst vækstsats

          24,6% = 24,6/100 = 0,246

fremførings
faktor

         1+0,246 = 1,246


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2011 af Rathmann_ (Slettet)

takker du :D


Skriv et svar til: vindenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.