Matematik

Hjælp søges

01. april 2011 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med opgaven, som er vedhæftet.

Jeg forstår ikke lige hvordan man bestemmer c'(2,5), når man ikke har en funktion.

Vedhæftet fil: opg.7.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Aflæs nogle punkter, typisk 4-5 stykker (jo flere punkter, des bedre passer grafen), indsæt dem i Excel eller Graph.

Hvis du bruger Graph kan du få den til at give dig en funktion der gå igennem punkterne.

Hvis Excel, skal du indsætte en tendenslinje der passer til den orden grafen har. Få den til at vise ligningen af tendenslinjen og R2. Hvis R2 er meget tæt på 1, passer den tilnærmelsesvist med punkterne og du kan bruge tendenlinjes ligning.

-

funktionen skal du så differentiere og så sætte c'(2,5).


Svar #2
01. april 2011 af englo (Slettet)

Men opgaven er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Start med at sætte tal på x-aksen (0,1,2,3,4,5) og på y-aksen (0,0.1,0.2,0.3,0.4, osv.)

Så kan du gå op fra x = 4 og finde y = omkring 0,18

Derefter skal du aflæse c' altså HÆLDNINGEN  i x = 2,5. Læg fx. en lineal son tangent til grafen, så er det nemmere at tælle inddelinger hen og ned. Du vil se, at hældningen bliver ikke så langt fra - 1 ;-)


Svar #4
01. april 2011 af englo (Slettet)

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2011 af AMelev

f '(2.5) er hældningen til tangenten i x = 2,5.

Indtegn tangenten i (2.5,f(2.5)), så godt som muligt og aflæs hældningen af den.

Jeg forstår ikke helt, hvorfor #3 bringer (4,0.18) ind i billedet? Det punkt har inge relevans - det er hældningen af tangenten, der skal bestemmes, som #3 også senere anfører..


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Til # 5

Prøv at læse opgaven en gang til  (hele opgaven).

Der er faktisk to del-opgaver :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2011 af AMelev

Det havde jeg ganske rigtigt overset.


Skriv et svar til: Hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.