Matematik

Gennemsnitsfart - hjælp!!

02. april 2011 af matematikersvært (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hey. Vil i please hjælpe mig? jeg er totalt lost.. :s

Skibet Vædderen fra Galathea-ekspeditionen sejlede ind i Panamakanalen kl. 18:35 og forlod Panamakanalen kl. 01:13 - Panamakanalen er 81 km lang.

Sådan lyder opgaven: Beregn gennemsnitsfarten for Vædderen gennem Panamakanalen. 

Håber i kan hjælpe. :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2011 af peter lind

Gennemsnitsfart = tilbagelagt strækning delt med tid


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2011 af Mongomaniac (Slettet)

husk at lave minutter om til 100-dele ved at dividere minutterne med 60.

så din beregning heder: tilbagelagtstrækning i km / (antal hele timer + antal rest minutter / 60) = x km/t


Brugbart svar (5)

Svar #3
02. april 2011 af Krabasken (Slettet)

1) Regn antal minutter ud (=m)
2) på m minutter sejles 81 km
3) på 1 minut sejles 81/m km
4) på 60 minutter (= 1 time) sejles 60*81/m km, og det er facit


Svar #4
02. april 2011 af matematikersvært (Slettet)

 Tak skal i have alle sammen :-)


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.