Matematik

Indekstal og priser.

03. april 2011 af 4220Simone (Slettet)

Hej, jeg sidder her med en opgave, som virker rigtig simpel, men jeg kan simpelthen ikke komme frem til et rigtigt svar!

Opgaven lyder således:

Nedstående tabel viser indekstal for prisen på en Kong Fu is i 1994 og 2005.

1994 = indekstal på 100 og 2005 = indekstal på 185,7.

I 2005 kostede en Kong Fu is 13 kr.

a) Hvad kostede en Kung Fu is i 1994?

Håber I kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af SuneChr

Hvad vi i 1994 kunne købe for 100 kr., skulle vi i 2005 betale 185,70 kr. for.

185,70 kr. i 2005-priser  =  100 kr. i 1994-priser   ⇔     1 kr. i 2005-priser  =  100 / 185,70 kr. i 1994-priser.  ⇔

                              13 kr. i 2005-priser  =   13 • 100 / 185,70 kr. i 1994-priser.   ( = 7,00 kr.)


Svar #2
03. april 2011 af 4220Simone (Slettet)

Nåår okay, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Indekstal og priser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.