Matematik

Tangent

03. april 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal løse denne opgave, men jeg forstår ikke hvad der menes med: at jeg skal finde koordinatet?

Håber der er en der kan hjælpe mig med forståelsen af denne opgave. :-)

Vedhæftet fil: Opgave 4.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2011 af mathon

   f '(x) = 2x - 1

   f '(1) = 2·1 - 1 = g '(xo) = -2xo - 5

              1 = -2xo - 5
hvoraf
               xo = -3

               g(-3) = -1

røringspunktet for fællestangenten til grafen for g(x)
er
              (-3,-1)


 


Svar #2
03. april 2011 af klara1013 (Slettet)

 Okay, altså du starter med at finde f ' (x). Så sætter du 1 ind i f ' (x). Men hvorfor skriver du: = g ' (x) = -2xo - 5 osv. ?

Jeg er ikke helt med på det er xo


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.