Matematik

hvor langt ude er objektet når jeg...

04. april 2011 af julie159 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du står ude ved havet på en stille dag med fødderne i vandkanten og stirre mod horisonten hvor din elskede er på vej hjem fra en jordomsejling i en båd med en mast som er 17 meter høj. dine øjne er i en højde af 165 cm over jorden. Hvor langt ude er din elskedes skib når du ser toppen af masten i horisonten?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2011 af Uzbek (Slettet)

 Filosofi eller matematik?

sinus. =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2011 af Duffy

Det er en rimeligt kompliceret udregning, for skibet befinder sig så 17 m under vandoverfladen set fra personen der ser, når kun lige netop ser toppen af masten.

Du skal bruge to gange pythagoras til at beregne det med og muligvis også længden af den krumme bue, som vandet jo følger fra tangentpunktet af sigtelinien, der går fra øjet i 165 cm højde til horisontlinien...


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2011 af Duffy

Se billede af situationen...

Vedhæftet fil:998145.jpg

Svar #4
04. april 2011 af julie159 (Slettet)

hmm du kunne vel ikke uddybe den anden del lidt? forstår den ikke helt... =)


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vi kalder personens højde h, skibsmastens højde H, jordens radius R, personens afstand til, hvor sigtelinien tangerer havets overflade, for s, samt skibets afstand til, hvor sigtelinien tangerer havets overflade, for S, har vi af Pythagoras i to trekanter:

R2 + s2 = (R+h)2 , eller s2 = 2Rh + h2 , og

R2 + S2 = (R+H)2 , eller S2 = 2RH + H2

Den søgte afstand er s+S , og vi kender h, H, og R.


Svar #6
04. april 2011 af julie159 (Slettet)

Tusind tak =)


Brugbart svar (2)

Svar #7
05. april 2011 af Uzbek (Slettet)

 Jeg er glad for at kunne hjælpe. =)


Skriv et svar til: hvor langt ude er objektet når jeg...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.