Matematik

En hjælpende hånd

04. april 2011 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Godaften,

Er der ikke nogen, som kan være så venlige, at udregne f´(x) af denne funktion: - ln x + e

Det er ikke fordi, at min lommeregner ikke virker, men fordi jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal taste det ind på lommeregneren.

Mange tak, på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at (ln(x))' = 1/x, og at (ex)' = ex , så

f(x) = -ln(x) + ex ⇒ f'(x) = -(1/x) + ex


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 f'(x) = -1/x + ex

Det tror jeg faktisk man skal kunne uden hjælpemidler til eksamen... (er ikke sikker om man skal på B-niveau)

Hvis du har en TI-89 trykker du F3 --> 1 --> indtast funktionen (ln og ex er under home-knappen) og komma x så der står: d(-ln(x) + ex, x) --> enter


Svar #3
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 Der var noget galt med min lommeregner så... Jeg skal beregne -(1/2) + e2

som jeg får til e2 - 1/2 - altså det samme. Vil være taknemmelig for, hvis nogen lige gad at skrive det hurtigt ind på T89'eren.

Tak igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan bruge google som din lommeregner, hvis det drejer sig om at regne talværdier ud. Tast

exp(2) - 1/2

ind i google:

exp(2) - (1 / 2) = 6.8890561

Og Windows kommer selv med en indbygget lommeregner, som sagtens kan klare den slags beregninger.


Svar #5
04. april 2011 af Ristedorte (Slettet)

 #4Tak for den oplysning


Skriv et svar til: En hjælpende hånd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.