Matematik

drivhus :)

05. april 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses et drivhus, der er placeret op ad en mur. Glasoverfladen af drivhuset består
af to retvinklede trekanter med kateter h og b , og et rektangel, hvis ene side er 5b . Det
oplyses, at rumfanget af drivhuset er 40.
 

a) Bestem h udtrykt ved b , og bestem glasoverfladen af drivhuset som funktion af b

se vedhæftet fil

får det til:

v=(a*b*h)/2

40=(5b*b*h)/2

kvadratroden(80/5h)=b

glasoverfladen:

o=h*b   +  5b*b   +  5b*h   +  kvadratrod(h^2+b^2)*5b      er det rigtig? lidt i tvivl om den hypotenuse

Vedhæftet fil: ddddd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Uzbek (Slettet)

Nemlig


Svar #2
05. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

Sikker på at det er rigtig?:) har bare set nogle andre resultater


Skriv et svar til: drivhus :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.