Matematik

diffrentier

05. april 2011 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg har en opgave.

f(x)=8x/(x2-2x+9) 

løse ligningen f(x)=1  

betyder det så at jeg skal sætte 1 ind på x plads?

eller hvad skal jeg gøre?

på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

      f(x) = 1 = 8x/(x2-2x+9)

                x2 - 10x + 9 = 0


Svar #2
05. april 2011 af 8520 (Slettet)

er det muligt at du kunne sige hvad der sker, for at du når frem til det resultat evt. en regneregl som du bruger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2011 af mathon

                          1 = 8x/(x2-2x+9)             x2-2x+9>0    for alle x        

multiplicer med (x2-2x+9)  
på begge sider
 

                          x2 - 2x + 9 = 8x             

subtraher 8x
på begge sider

                         x2 - 10x + 9 = 0


Svar #4
05. april 2011 af 8520 (Slettet)

ok takker:)


Skriv et svar til: diffrentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.