Matematik

parabel

05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææææælp!

en parabel er givet ved

y = -x^2 + 4x - 7

og en ret linje er givet ved

y = -4x + 3

gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter.

taaaak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

skæring kræver
                                        -x2 + 4x - 7 = -4x + 3
dvs
                                         x2 - 8x +10 = 0
med diskriminanten
                                         64 - 4·1·10 > 0      

                                

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af peter lind

Sæt de 2 funktionsudtryk lig hinanden og løs den derved fremkomne ligning Du kan også nøjes med at finde diskriminanten. Er denne positiv er der 2 løsninger. . Er der 2 løsninger skærer linjen parablen i 2 punkter


Svar #3
05. april 2011 af Emilia1123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.