Matematik

Bestem vinkel A!

05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

Hej jeg er stød på den her opgave i min aflevering og jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal udregne dette! Jeg har vedhæftet en tegning af trekanten og opgaven lyder:

figguren viser en retvinklet trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren.

a) bestem vinkel A

Tak på forhånd!!

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant. Man kender hypotenusen og den ene katete.


Svar #2
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

hvordan ser den formel ud?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du slår op i din bog, kan du helt sikkert finde den.

cos(A) = b/c


Svar #4
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

hedder det så:

COS(A)= 12,7/11,1?

*tak på forhånd!! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du skal indsætte tallene ordentligt. cos kan jo aldrig være større end 1 .


Svar #6
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

??? :S 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

b = 11,1
c = 12,7


Svar #8
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

A= 11,1/12,7?

hva så efter dette?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke A, du har fundet, men cos(A) .


Svar #10
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

Jamen hvordan kommer jeg så videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ved at finde den vinkel A, hvis cosinus er 11,1/12,7

A = cos-1(11,1/12,7)


Svar #12
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

kan det passe at resultatet er:

0,999883653??? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke korrekt. Man skal finde den vinkel A, hvis cosinus er 11,1/12,7 .


Svar #14
05. april 2011 af saraskyt (Slettet)

Jeg er stået af! Undskyld men jeg aner ikke hvad jeg skal gøre? 


Skriv et svar til: Bestem vinkel A!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.