Kemi

Hjælp til forsæbningstal for et fedtstof

05. april 2011 af AnnaVelling (Slettet)

Hej :-)

Jeg sidder med det problem, at jeg skal bruge den nøjagtige koncentration af KOH-opløsningen for at kunne arbejde videre hen mod at finde forsæbningstallet.

Men hvordan finder jeg lige den nøjagtige koncentration?

Jeg har ca. 4 g fedtstof og 50,0 mL 0,5 M KOH.

Vedhæftet fil: Bilag.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

                  forsæbningstal = 35,06 g KOH pr. 100 g fedt


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2011 af mathon

                      m(KOH) = (0,050 L)·(0,5 mol/L)·(56,1 g/mol) = 1,4025 g  pr 4 g fedt

dvs
                      forsæbningstal = 25·(1,4025 g)/ 100 g ≈ 35,06 g KOH pr 100 g fedt


Svar #3
05. april 2011 af AnnaVelling (Slettet)

Jeg forstår godt, hvordan man udregner forsæbningstallet.

Problemet er, at jeg skal angive den nøjagtige koncentration, og jeg synes, at jeg får et ret mystisk tal, som også giver en høj værdi. Vil du sige, at n = 0,024996 mol, og c =  0,499911? Det er der, jeg bliver hægtet lidt af :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af mathon

                        ...den nøjagtige koncentration af hvad?


Svar #5
05. april 2011 af AnnaVelling (Slettet)

Hov, undskyld.

Jeg skal bruge den nøjagtige koncentration af KOH-opløsningen, for at beregne den tilsatte stofmængde KOH, og derved mit videre forløb


Skriv et svar til: Hjælp til forsæbningstal for et fedtstof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.