Matematik

sansynlighedsregning

05. april 2011 af kenkari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der ved, hvad denne opgave går ud på?:

I projektet ”Mat15pj – Eksperimentiel matematik” i 1g, lavede vi bl.a. et forsøg, hvor
vi kastede med 300 terninger (10 grupper med 30 terninger), hvor vi efter hvert kast
frasorterede 1’erne. Der blev foretaget 20 kast. Et krav, for at kunne arbejde videre
med disse data, var, at der mindst var én terning tilbage efter de 20 kast (ellers kunne
der ikke foretages eksponentiel regression).

a) Bestem sandsynligheden for at der ud af de 300 terninger er mindst én tilbage efter de 20 kast.
Vink: Opdel i to eksperimenter, hvor det ene beskriver sandsynligheden for at en terning ”overle-ver” 20 kast, og det andet, at mindst én ud af de 300 terninger ”overlever” hele vejen.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad man skal...?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af peter lind

Jeg synes ikke opgaven er helt klar. Jeg går ud fra at du skal finde sandsynligheden for at mindst en af de 300 terninger "overlever"

Find først sandsynligheden for at du i tyve kast med en terning ikke får en ener. Det er en binomialfordeling med p=1/6 og n=20. Kald denne sandsynlighed p1.

Dernæst ser du på de 300 terninger, hvor sandsynligheden af overlevelse er p1. Dette er igen en binomialfordeling; men denne gang med p=p1 og n = 300. Du skal så finde sandsynligheden for at mindst en overlever. Det findes nemmest som 1 minus sandsynligheden for at ingen overlever.


Skriv et svar til: sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.