Kemi

afstem

06. april 2011 af jesyanger (Slettet)

Phosphorpentoxid, P4O10, reduceres med carbon ved passende høj temperatur til gasformigt phosphor og carbonmonoxid.


a) Opskriv det afstemte reaktionsskema.
b) Hvor mange kg phosphor kan teoretisk fremstilles af 50 kg phosphorpentoxid?
c) Argumentér for, at reaktionen er en redoxreaktion.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mathon

                               P4O10 (s)  + 10 C (s)   --->  4 P (g)  + 10 CO (g)


Svar #2
06. april 2011 af jesyanger (Slettet)

hvad med b og c jeg kan ikke lave dem


Svar #3
06. april 2011 af jesyanger (Slettet)

hvordan regner kan opgave b og c jeg forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af mathon

    M(P4O10) = sum({4,10}*{30.974,15.999}) =  283,886 g/mol ≈ 0,284 kg/mol

    50 kg P4O10  er (50 kg)/(0,284 kg/mol) ≈ 176 mol P4O10, som
    ækvivalerer
                             4·(176 mol) P = 704 mol P
dvs
                             m = n·M = (704 mol)·(0,030974 kg/mol) ≈ 21,8 kg P


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af mathon

      oxidationstrin:                      +5                        0                     0             +2
                                                  P4O10 (s)    +   10 C (s)    --->   4 P (g) + 10 CO (g)


Svar #6
06. april 2011 af jesyanger (Slettet)

hvordan kan man så argumentere for at det er en redoxreaktion


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2011 af mathon

        P går ned i oxidationstrin dvs P reduceres

        C går op i oxidationstrin dvs C oxideres


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2011 af AabBK (Slettet)

Hvad er det du ganger, siden det giver 283.886?


Skriv et svar til: afstem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.