Fysik

Eksamensopgave.

06. april 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. Jeg sidder lige og bøvler med en fysikopgave.

Det er opgave 7 Solenergi på Hjelm.

Opgaven lyder således:

Et elektrisk kredsløb i fyrtårnet har et spændingsfald på 23,6 V og en strømstyrke på 12,7 A.
a)Beregn den elektriske pæres resistans ved den viste strømstyrke.

b)Beregn spændingsfaldet over batteriet i kredsløbet:
 


For at sikre strømforsyningen i perioder med ingen eller kun lidt solskin er solcelleanlægget forsynet med et stort, genopladeligt batteri. Et fuldt opladet batteri kan afgive 390 MJ elektrisk energi. Figuren på bilag 1 viser, hvordan den elektriske effekt, som solcellerne i anlægget leverer på en solskinsdag, afhænger af tidspunktet på døgnet.
 

c) Bestem, hvor mange af den slags solskinsdage der skal til, for at solcellerne i anlægget kan oplade batteriet fuldstændigt.

Opgave a og b har jeg lavet. Ved ikke helt, hvordan c skal laves. Jeg har fået en graf angivet, hvor effekten (W) er op af y-aksen og tiden (timer) er ud af x-aksen.

Det vil sige, at hvert tern på grafen vil svare til:

E=P*t = 500 W * 7200 s = 3600 kJ 

Jeg forstår ikke helt, hvordan opgaven skal beregnes. Please hjælp!

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af peter lind

Du skal finde det areal under kurven, der giver 390MJ


Svar #2
06. april 2011 af Anegrethe (Slettet)

Hvis jeg finder arealet under kurven, altså finder antallet af tern og ganger det med 3600 kJ, hvordan kan jeg så finde ud af, hvor mange solskinsdage der skal til ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af peter lind

Du går ind fra starten i grafen og tæller hvor mange kvadrater der er i den første søjle og regner ud hvor meget energi det giver. Dernæst går du ind i den næste søjle og gentager beregningerne. Resultatet lægger du til det første. Sådan fortsætter du til du har fået de 390MJ. Til den tid der nu er angivet er batteriet så opladet.


Svar #4
06. april 2011 af Anegrethe (Slettet)

Har fået det til at være omkring 28 tern i alt, kan det så godt passe, at det er omtrent 4 solskinsdage så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af peter lind

Det har jeg ingen anelse om.


Svar #6
06. april 2011 af Anegrethe (Slettet)

Nå okay, men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Eksamensopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.