Matematik

Integration

06. april 2011 af MathiasPedersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan løser jeg denne opgave ved substitution:

∫ x/(x²+1)dx

Jeg er lidt usikker og vil meget gerne have lidt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af klimasven (Slettet)

 Sæt t=x^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af peter lind

Brug substitution  t =x2+1  dt= 2xdx


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af DrAwesome (Slettet)

 Tricket ved substitutionsopgaver er (sjovt nok) at gætte, hvad det er smart at substituere.

Her foreslår jeg (x2+1). Så skal du finde ud af, hvad der skal stå i stedet for dx. Når dette er gjort har du blot et integral som du (sandsynligvis) kender. 


Svar #4
06. april 2011 af MathiasPedersen (Slettet)

 Mange tak :-)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.