Matematik

Andengradsligning

07. april 2011 af ohio12 (Slettet)

 Hej,

jeg har et lille problem med en andengradsligning. 

f(x) = x2 - 3x + 1 g(x) = -x + 4

løs ligningen:

f(x) = g(x)

hvordan skal den løses? 

Håber nogle kan hjælpe mig :) 

Kh Anne Kirstine 
Tak for hjælpen på forhånd :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2011 af Jmjohansen (Slettet)

 du sætter

f(x)=g(x), dvs.

x2-3x+1=-x+4

så trækker du x leddene sammen og sætter koefficenterne ind i standardløsningsformlen for andengradsligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2011 af mette48 (Slettet)

f(x) = x2 - 3x + 1

g(x) = -x + 4

løs ligningen:

f(x) = g(x)

x2-3x+1=-x+4

x2-2x-3=0

brug løsningsformlen


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.