Kemi

Nitrobenzoesyreethylester

17. september 2012 af ers (Slettet)

Hejsa jeg har et problem med følgende kemi opgave:

 

der fremstilles 500 mL 0,0150 M vandig opløsning af nitrobenzoesyreethylester

b) hvor mange gram af stoffet skal der afvejes?

 

Det skal vises, at reaktionen er af anden orden, og den fremstillede opløsning blandes derfor hurtigt med 10 mL 0,0750 M NaOH-opløsning. Samtidigt startes et stopur.

c) begrund valget af NaOH-opløsningen med hensyn til stofmængde.

 

Det er kun disse to opgaver jeg har problemer med :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af kuerten15

b)

n = c * V = m / MW   <=>  m = c * V * MW = 0,0150 M * 500 mL * MW

MW slår du op for nitrobenzoesyreethylester. Husk enheder.

c)

n(syre) = 0,0150 M * 500 mL = 7,5 mmol

n(base) = 0,0750 M * 10 mL = 0,75 mmol

Ved ellers ikke, hvad der skal svares end, at stofmængden svarer til en tiende-del af n(syre).

 


Svar #2
18. september 2012 af ers (Slettet)

Tak for det :D

Men i spg c, er det så ikke bare at det er ækvivalente mængder, eftersom de reagerer i forholdet 1:1?

 

Tog ikke dette med:

Ved en basisk hydrolyse af nitrobenzoesyreethylester (nitrobenzoat) forløber reaktionen:

NO2C6H4COOC2H5 (aq) + OH- (aq)  -->  NO2C6H4COO- (aq) + C2H5OH (aq)


Svar #3
18. september 2012 af ers (Slettet)

Sorry der skulle stå 100 mL :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af kuerten15

Ja okay.. Så svarer de til hinanden, så det er korrekt, at det er er ækvivalente mængder.


Svar #5
18. september 2012 af ers (Slettet)

Tak for det :D


Skriv et svar til: Nitrobenzoesyreethylester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.