Kemi
Azofarver
30. november 2005 af
spardahl.dk (Slettet)
Jeg skal skrive en rapport over et forsøg med en syntese af en azofarve.. Det er en del med syre-baseindikatorer, men desværre også en del med fysik at gøre (bølger etc).. Jeg er lidt på bar bund, og jeg kunne ikke lige finde nogen opgave eller noget andet herinde.. Så tænke på om nogen skulle ligge inde med lidt teori om emnet, evt en rapport?
Svar #1
04. december 2005 af KemiKasper (Slettet)
Azofarvestoffer er karakteriseret ved konjugerede dobbeltbindinger og en azogruppe:
* En azogruppe er et eksempel på en såkaldt "chromofor" dvs. en funktionel gruppe der er "farvet".
* I mange indikatorer ændrer "konjugationen" sig i molekylet ved forskellige pH-værdier og absorptionen har netop sin rod i konjugationen og pi-elektronerne i molekylet.
Man har konjugation når man har skiftevis enkeltbindinger og dobbeltbindinger, fx -C=C-N=N-C=C-.
Gode søgeord til google er derfor så noget som "azo compounds", "chromophore" og "conjuation in molecules".
* En azogruppe er et eksempel på en såkaldt "chromofor" dvs. en funktionel gruppe der er "farvet".
* I mange indikatorer ændrer "konjugationen" sig i molekylet ved forskellige pH-værdier og absorptionen har netop sin rod i konjugationen og pi-elektronerne i molekylet.
Man har konjugation når man har skiftevis enkeltbindinger og dobbeltbindinger, fx -C=C-N=N-C=C-.
Gode søgeord til google er derfor så noget som "azo compounds", "chromophore" og "conjuation in molecules".
Skriv et svar til: Azofarver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
