Matematik

Nulpunkter

14. april 2008 af P.L. (Slettet)
Hvordan bestemmer man nulpunkter for en funktion?

Skal bestemme nulpunkter for funktionen f(x) = x^3-12x

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af sukkerknald (Slettet)

Du skal sætte x^3-12x = 0
Og så får jeg: x = -3.46 ? x = 3.46 ? x = 0

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Forklaring: Nulpunkterne er der, hvor grafen skærer x-aksen. Det vil altså sige der, hvor y har en værdi af 0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

I øvrigt ville sådan en opgave nemt kunne forekomme til skriflig eksamen uden hjælpemidler. I så fald løses den:

f(x)=x^3-12x

0=x^3-12x
<=>
0=x(x^2-12)

Herefter benyttes nulreglen.

Dermed:

x=0

x^2-12=0 <=> x^2=12 <=> x=-sqrt(12) v x=sqrt(12)

Altså:

x=-sqrt(12) v x=0 v x=sqrt(12)

Svar #4
14. april 2008 af P.L. (Slettet)

hvad står sprt for?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2008 af Sherwood (Slettet)

sqrt=square root=kvadratrod

Svar #6
14. april 2008 af P.L. (Slettet)

Når okay, men tusind tak for hjælpen.. kan godt se metoden i det nu:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2011 af astridbt (Slettet)

Forstår ikke hvad square betyder.. Menes der at x=-12^2  og 12^2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2011 af mathon

     

       f(x) = x3-12x = x(x2 - 12) = x(x2 - (√(12))2)  =  x(x+√(12))·(x-√(12))  = x·(x+2√(3))·(x-2√(3))

                                            f(x) = x·(x+2√(3))·(x-2√(3))                brug nul-reglen


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.