Kemi

Reaktionsordener

25. november 2008 af aetas (Slettet)

Nogle, der lige nu, kan hjælpe til med bestemmelse af reaktionsordener?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af mathon

...bestemmes ud fra et kurveplot...

hvis
A  →  B + C
og
v = k*[A]1
1. orden giver
ln[A] = -k*t + ln[Ao]

hvis
A  + B → C + D
og
v = k*[A]1*[B]1    
og
[A]o = [B]o ⇔ [A] = [B] og dermed
v  = k[A]2
2. orden giver
1/[A] = k*t +1/[Ao]


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af mathon

...alment

ordenen findes eksperimentelt

A   +   B   →   C   +   D

af kurveplottet findes

v = k*[A]x*[A]y

reaktionen er af er "x+y". orden


Skriv et svar til: Reaktionsordener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.