Matematik

procent

28. marts 2009 af sepbasse0907 (Slettet)

Hvis man til et tal lægger et bestemt antal procent, og derefter trækker det samme antal procent fra resultatet, ender man ikke med det tal, man startede med.
 

a) hvorfor ikke ?

b) hvis det tal man slutter med, er 84% af det tal, man startede med, hvor manfe procent har man så lagt til og derefter trukket fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

fordi

hvis du lægger 25 % til 100 fås 125 da 25 svarer til 25 % af 100 hvis du trækker 25 % fra fås 93.75

da 25 % af 125 svarer til 31,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2009 af mathon

du tager jo procenten af to forskellige tal
og trækker dermed mere fra end du oprindelig lagde til

(tal*(1+p/100))*(1-p/100) = 0,84*tal

(1+p/100))*(1-p/100) = 0,84

1 - (p/100)2 = 0,84

(p/100)2 = 1-0,84 = 0,16

p/100 = 0,4

p = 0,4*100 = 40

konklusion:
der har været tale om 40%

 


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.