Matematik

sandsynlighedsregning

23. april 2010 af mkmk (Slettet)

kan nogen finde ud af den her opgave ?

på forhånd tak ;)

Ved kast med en symmetrisk terning betragtes følgende tre hændelser:
A: der slås ulige
B: der slås 5 eller 6
C: der slås 3 eller 5
Undersøg for hvert par af hændelser, om de to hændelser er uafhængige.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Lad P(A) betegne sadsynligheden for hændelse A. Da skal du for alle par af hændelser undersøge om

P(A)*P(B) = P(A og B)

Hviss det passer er hændelserne A og B uafhængige.

Da halvdelen af udfaldene er ulige har du P(A)=0.5. Da {5,6} er 2 ud af udfald har du P(B)=2/6=0.33.
Du skal da bestemme P(A og B) som altså er sandsynligheden for at udfaldet er ulige og 5 eller 6. Det er klart kun 5 opfylder dette. Altså er P(A og B)=P({5})=1/6=0.167.

Du har således
P(A)*P(B) = 0.5*0.33 = 0.167 = P(A og B)
Hvormed der gælder, at A og B er uafhængige.

Undersøg ligeledes for de andre par.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.