Matematik
Integralregning
Hej
Nogen, der kan hjælpe med b)?
Jeg ved, at jeg skal substrahere den udvendige volumen med den indvendige, men hvad er den udvendige volumen? Volumen af en halv kugle?
Svar #1
25. marts 2014 af hesch (Slettet)
Bassinet er jo delvist fladbundet, og har dermed intet med en "halv kugle" at gøre.
Volden A spejles i y-aksen, med toppunkt for x = -2π. Kald det areal, der begrænses af de volde for B. Du kan så finde arealet af B ved:
Ba = -2π∫2π h dx - 2*π∫2π f(x) dx, hvor h er vanddybden i midten af bassinet = 2. Altså Ba er sammensat af arealet af et rektangel - 2 * (½*Aa). ( hvis du forstår ). Du integrerer nu volumen af disse to omdrejningslegemer, hver for sig.
Vandvolumen: Vandv = Bv - Av .
Formel for volumen af omdrejningslegeme:
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/infinitesimalregning/omdrejningslegemer
Svar #2
25. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Alternativt kan man betragte funktionen
2 , 0 ≤ x ≤ π
g(x) =
2 - f(x) , π ≤ x ≤ 2π
Det søgte bassinrumfang findes da ved at dreje funktionen g(x) 360º omkring y-aksen
Vvand = 2π · 0∫2π g(x)·x dx = 2π · 0∫π 2x dx + 2π · π∫2π (1-cos(x))·x dx
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
