Kemi

Syrestyrkekonstant

25. marts 2014 af Grønblårød (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg er i tvivl om, hvordan syrestyrkekonstanten udregnes. Det skal jeg gøre ud fra følgende oplysninger:

Isocyansyre, HNCO (aq) (H-N=C=O), kan betragtes som en svag syre. For en 0,0500 M opløsning målte man pH = 2,40.

Det ville være dejligt med lidt hjælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2014 af mathon

For en svag syre
                                   pH = (1/2)(pKs - log(c))

                                   pKs  = 2pH+log(c)

                                   Ks = 10-pKs = 10-(2·pH+log(c))


Skriv et svar til: Syrestyrkekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.