Fysik

opladning af en kapacitor

25. marts 2014 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har nogle problemer med opgave 2b

jeg ville her bare bruge formlen for opladning som er

q(t)=Q(1-e^(-t/RC))

men jeg får det slet ikke til at passe når jeg smidder mine værdier ind i formlen, gør jeg noget forkert?

Vedhæftet fil: EM2011April (1).pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2014 af hesch (Slettet)

Du benytter formlen for opladning af en kondensator, men kondensatoren aflades her:

U(t) = Uemk * ( 1 - e-t/τ )       →      U(t) = Uemk * e-t/τ


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2014 af peter lind

Det er formlen for opladning ikke afladning, du bruger. Det korrekte er q(t) =q(0)e-t/(RC)


Svar #3
25. marts 2014 af 8700ralf (Slettet)

Nååååå ja til t=0 så aflader den netop... LOL! 

tak drenge!


Skriv et svar til: opladning af en kapacitor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.