Kemi

hastighedskonstant

25. marts 2014 af 3425 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne hastighedskonstanten for nedbrydningen af hydrogenperoxid ved 5 ºC. Aktiveringsenergien for nedbrydningsreaktionen er 75,3 kJ*mol-1, og hastighedskonstanten for reaktionen er ved 60 ºC k = 1,80*10-4 s-1

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af mathon

                 ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )=\frac{E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_1} -\frac{1}{T_2}\right )

                 ln\left ( \frac{k_2}{\left ( 1,80\cdot 10^{-4} \; s^{-1}\right )} \right )=\left ( \frac{75300\; \frac{J}{mol}}{8,31\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( \frac{1}{\left (273+60 \right )K} -\frac{1}{\left ( 273+5 \right )K}\right )

                 ln\left ( \frac{k_2}{\left ( 1,80\cdot 10^{-4} \; s^{-1}\right )} \right )=\left ( 9061,37 \right )\cdot \left (-0,000594\right )=-5,38354

                 k_2 =e^{-5,38354}\cdot {\left ( 1,80\cdot 10^{-4} \; s^{-1}\right )}=8,26\cdot 10^{-7\; }s^{-1}

                

               


Skriv et svar til: hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.