Fysik

Elektrisk felt

26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En stor atomkerne med atomnummer Z og radius R kan betragtes som en homogen
ladningsfordeling med samlet ladning Q = Ze:
a) Beregn størrelse og retning af det elektriske felt E på atomkernens overflade.
Størrelsen E skal udtrykkes ved symbolerne e, Z og r. Desuden skal værdien for E beregnes, når
R=7,4*10-15 og Z = 92 (Uran-238).

Hvad er det for en formel jeg skal anvende her, er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af peter lind

coulombs lov


Svar #2
26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg fik af vide af min lærer jeg skulle bruge gauss lov, men jeg får bare ikke noget resultat der er rigtigt ifølge facit. Jeg har nemlig prøvet med følgende formel:

ΦE = EA = 1/(4*π*ε0)*(q/R2)*(4*π*R2) = q/ε0


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af peter lind

Ladningen inden for R er Ze. Feltet må betragtes som symmetrisk omkring centrum af kernen og gående radiært ud fra kernen. Det giver E = 1(4πε0)Z*e/R2

Det du finder er den elektiske flux ikke det elektriske felt


Svar #4
26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Altså:

1/(4πε0)*Z*e/R2?

Efter at have anvendt denne, kommer jeg heller ikke frem til facit


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af peter lind

Hvad har du gjort, hvad siger facit og hvor har du facit fra ?


Svar #6
26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Facit har jeg fra min lærer, men se hvad jeg har gjort her:
 

Vedhæftet fil:14πϵ0.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af peter lind

Nogen steder er der spørgsmålstegn. Jeg jan altså ikke helt læse den fil. Det fremgår at du har glemt de 4π


Svar #8
26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Ahh ja jeg kan godt se jeg har glemt 4π, men jeg får stadig ikke samme resultat som facit. Jeg har vedhæftet som pdf nu, håber det læseligt

Vedhæftet fil:matematik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2014 af peter lind

Det er en regnefejl


Svar #10
26. marts 2014 af AnnaBanp (Slettet)

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2014 af peter lind

sandsynligvis har du tastet forkert ind eller glemt en faktor


Skriv et svar til: Elektrisk felt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.