Matematik

andenordens differentialregning

26. marts 2014 af npq96pkx (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt den foreslåede løsning i differentialligningen.

b) Samme fremgangsmåde.

c) Bestem c1 og c2 så at y(0,2) = 1 .


Svar #2
26. marts 2014 af npq96pkx (Slettet)

hvordan skal den idsættes i opgave a)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vi har y = erx , y' = r·erx , y'' = r2·erx , så differentialligningen

        y'' - 7y' +10y = 0

giver da

         r2·erx -7·r·erx + 10·erx = 0 , eller

        (r2 -7r + 10)·erx = 0

og da erx ≠ 0 for alle x , fås

        r2 -7r + 10 = 0


Skriv et svar til: andenordens differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.