Matematik

Problem med opgave

26. marts 2014 af hisa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3. Vinterjagt.

En iglo har form som en halvkugle med indvendig radius på 1,4m

3.1 Beregn omkredsen af igloens indvendige grundflade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at den indvendige grundflade er en cirkel. Benyt udtrykket for omkredsen af en cirkel.


Svar #2
26. marts 2014 af hisa (Slettet)

Okay


Svar #3
26. marts 2014 af hisa (Slettet)

Jeg har en mere opgave som jeg kan ikke forstå.

3,3 Berefn, hvor mange blokke der højest skal anvendes for at lave den nederste ring i igloen.

3.4 Beregn det indvendige rumfang af igloen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

3.3 og 3.4 kræver kendskab til blokkenes størrelse. I 3.4 skal man beregne rumfanget af en halvkugle, hvis radius er igloens indre radius.


Svar #5
26. marts 2014 af hisa (Slettet)

L=60cm B=40cm H=20cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Divider omkredsen med længden af en blok.


Svar #7
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

De giver 0,1465333333333333333333


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Sørg for at enhederne passer sammen. Omregn så både omkreds og længde er i enten meter eller cm .


Svar #9
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

Hvad mener du?


Svar #10
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

jeg har en tal 0,1465333333333333333333 og hvad skal jeg gør med den?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Før du dividerer omkredsen med længden af en blok, skal du sørge for at onkreds og længde er angivet ved den samme enhed. Ellers giver dit tal ingen mening.


Svar #12
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

Hvad mener du med den samme enhed


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Både omkreds og bloklængde skal angives i meter, eller i cm, som nævnt i #8.

Du har beregnet omkredsen i meter, mens bloklængden er givet i cm. Omregn til samme enhed.


Svar #14
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

Okay


Svar #15
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

Det nermste jeg komm til de var 14,65*60cm=879=8,79m


Svar #16
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du skal dividere omkredsen med længden af en blok. Det giver antallet af blokke, og det rundes op til nærmeste hele tal.


Svar #18
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

De vil sige 8,792/60? eller hvad


Svar #19
27. marts 2014 af hisa (Slettet)

Undskyld men forstår ikke noget


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, for du skal jo angive omkreds og bloklængde i samme enhed.


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 60 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.