Matematik

asymptote?? HJÆLP

26. marts 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

der oplyses at:  fx=  2x^4+x^3-5x^2+8x-2 / x^3+x^2-2x+3

Vis grafen for f har en skrå asymptote, og find en ligning for denne??

HJÆLP :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

For x → ±∞ går funktionen som

        f(x) ≈ 2x4/x3 = 2x

Den skrå asymptote har da ligningen y = 2x .


Svar #2
26. marts 2014 af monawang (Slettet)

TAK!! :D


Skriv et svar til: asymptote?? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.