Fysik

Beregn volumen.

26. marts 2014 af Septmirules (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, jeg har denne opgave der lyder:

Beregn volumen af 1 mol luft ved 273K og 1 atm tryk.

Er det rigtig hvis jeg gør dette:

Isolerer V i idealgasligningen og så derefter indtaster mine værdier:

V = n *R*T/p = 1*(8,31J/MOL*K*) * 273K/ 101325pascals


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af DNma (Slettet)

Hej

Ja det er rigtigt. Du får resultatet ud i kubikmeter 0,0224. Hvis du omregner til liter giver det 22,4 L. Avogadros lov omhandler netop dette specialtilfælde af idealgasligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af mathon

eller

                V=\frac{\left ( 1\; mol \right )\cdot \left ( 0,082058\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 273\; K \right )}{1\; atm}


Svar #3
26. marts 2014 af Septmirules (Slettet)

Mathon:

Jeg vil gerne skrive gaskonstaten med J/mol*K

Er dette så ikke rigtigt:

(1mol)*(8,31 J/mol*k)*(273K) / 101325pascals = 0,022 m^3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt. Bemærk, at enheden for temperatur er K, ikke k, og for tryk Pa. Enheden hedder pascal i både ental og flertal (derfor ikke pascals).


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2014 af mathon

                      J=Pa\cdot m^3

så du får

                      V=\frac{\left ( 1\; mol \right )\cdot \left ( 8,31451\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 273\; K \right )}{101325\; Pa}=2,24\cdot 10^{-2}\; m^3=22,4\; L                      


Skriv et svar til: Beregn volumen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.