Matematik

Regneregel

26. marts 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvorfor gælder følgende?

(1/M)+c1*e^-kMs = (1+M*c1*e^-kMx)/M

Jeg kan ikke se, hvordan man lige pludselig får et "M" i tælleren i det sidste udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Igen: man sætter (1/M) uden for parentes. s --> x (eller omvendt).

(1/M) + a = (1/M)·(1 + M·a)


Svar #2
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Hmm...hvilken parantes sættes 1/M ud for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den sættes uden for den parentes, der er underforstået omkring de to led, der definerer udtrykket på venstre side, og som sættes eksplicit, når faktoren sættes udenfor.


Svar #4
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Tak for at du prøver at forklare mig det, men jeg kan stadig ikke forstå det. Kan du prøve med nogle udregninger, måske?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sæt a uden for parentes i udtrykket a·b + c :

        a\cdot b+c=a\cdot \left ( b+\frac{c}{a} \right )


Svar #6
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Men i mit tilfælde, er der jo tale om en brøk, så hvis man sætter 1/M uden for parantes og ganger det andet på, vil man jo få M^2 i nævnveren, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det bliver da ikke M2 . Dividerer man med 1/M , er det jo det samme som at gange med M.


Svar #8
26. marts 2014 af Sinimini (Slettet)

Hvordan dividerer man med 1/M, når man sætter den uden for parantes?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man i udtrykket ab+c sætter a uden for parentes, skal c inde i parentesen divideres med a. Hvis det i dtedet er 1/M man sætter udenfor, skjal man jo så dividere det tilsvarende led med (1/M) , dvs, det skal ganges med M.


Skriv et svar til: Regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.