Kemi

Elementaranalyse

27. marts 2014 af amalieelisabeth93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et carbonhydrid med massen 0,68 gram gav ved fuldstænding forbrænding 2,20 gram CO2 og 0,72 gram H2O.
Carbonhydridets molarmasse blev fundet til 68,1 g/mol. Endvidere affarvede carbonhydridet bromvand og reagerede med dihydrogen i forholdet 1:1

- Bestem carbonhydridets empiriske formel

- Bestem carbonhydridets molekylformel

- Opskriv 3 strukturisomere af carbonhydridet

Håber der er en venlig sjæl som vil hjælpe mig??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af mathon

M(CO2) =  (12.011+ 2·15,999) g/mol = 44,009 g/mol
hvoraf C udgør
                           (12,011 g)/(0,44009 g/%) = 27,29%

M(H2O) =  (2·1,008+ 15,999) g/mol = 18,015 g/mol
hvoraf H udgør
                           (2,016 g)/(0,18015 g/%) = 11,19%
           

.
     Carbonhydridet indeholder
                                                        C                                                                                H      
                                   0,2729·(2,20 g) = 0,600 g = 0,05 mol              0,1119·(0,72 g) = 0,081 g = 0,80 mol

       stofmængdeforhold
                                          C : H = 0,05 : 0,08 = 5 : 8
.
       hvorfor carbonhidridets empiriske formel
       er:
                                           \LARGE \VeryLarge\ C_5H_8                   dvs en alkan-di-en

overensstemmelse:
                                   M(C5H8) = sum({5,8}*{12.011,1.008}) g/mol = 68,119 g/mol ≈ 68,1 g/mol

At carbonhydridet affarver dibrom viser, at der er tale om en alken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af mathon

                           \LARGE \underset{pentan-1,2-dien}{C-C-C=C=C}            

.

                           \LARGE \underset{pentan-1,3-dien}{C-C=C-C=C}

.

                         \LARGE \underset{pentan-1,4-dien}{C=C-C-C=C}
                                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af mathon

i 9. linje

     H
 0,80 mol  -->  0,080 mol

.

i 14. linje
alkan-di-en  -->  alka-di-en


Skriv et svar til: Elementaranalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.