Kemi

Formel/Aktuel koncentration?

27. marts 2014 af JonasNielsen89digama123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og bøvler med en mindre kemi-opgave, der volder en smule problemer, grundet fravær/sygdom ved gennemgang af det pågældende emne. Opgaveformuleringen lyder på:

0,5 mol AgNO3 opløses i vand, så totalvolumenet bliver 500mL.

 - Beregn den formelle koncentration (stofmængdekoncentrationen) af sølvnitrat i opløsningen.

 - Beregn den aktuelle koncentration af sølvionen.

 - Beregn den aktuelle koncentration af nitrationen.

Er der nogen, der kan give et eksempel på udregning, eller pege mig i den rigtige retning? Jeg må erkende, at jeg er en smule lost :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af khol (Slettet)

c = n / V = mol/L

0,5 mol / 0,5 L = 1 mol/L = 1 M


Skriv et svar til: Formel/Aktuel koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.