Matematik

Potensfunktioner log(x1,x2) og log(y1,y2)

27. marts 2014 af PeppaPigHeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fundet ud af hvad x- og y'erne er. Men hvordan beregner jeg:  

 a = \frac{log(y2,y1) }{log(x2,x1)}

x1= 10

x2= 50

y1= 25,6

y2= 80


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af mathon

           for en potonsfunktion
                                                     y=b\cdot x^a
           har du
                                                      \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

                                                      \log \ \left (\frac{y_2}{y_1} \right )=\log\left (\frac{x_2}{x_1} \right )\cdot a

                                                      a=\frac{\log \ \left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left (\frac{x_2}{x_1} \right )}

                                                      a=\frac{\log \ \left (\frac{80}{25,6} \right )}{\log\left (\frac{50}{10} \right )}
                                 


Skriv et svar til: Potensfunktioner log(x1,x2) og log(y1,y2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.