Matematik

Er Gustavs gennemsnitfart på de 100m crawl større end 5 km/t?-Matematik

29. marts 2014 af miachristensen1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!

Gustav overvejer, om han kan svømme hurtigere end han normalt gør. Hans bedste tid i 100m crawl er 57,6 sekunder, og han ved, at han normalt går ca. 5 km/t.

Er Gustavs gennemsnitfart på de 100m crawl større end 5 km/t?

Håber der er nogen der vil hjælpe, tak på forhånd! 


Brugbart svar (5)

Svar #1
29. marts 2014 af PeterValberg

dividér de 100 m med 57,6 sek (giver "et-eller-andet" m/sek)
multiplicér dette resultat med 3,6 for at omregne til km/t
sammenlign med hans "gå"-hastighed på 5 km/t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af AS16 (Slettet)

Hej Peter Valberg,
Håber ikke det gør noget jeg spørg hvem hvorfor skal man gange med 3,6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ganger med 3,6 for at omregne en hastighed i m/s til hastighed i km/t .

        1 m/s = 3600 m / (3600 s) = 3600 m / (1 t) = 3,6 km/t


Skriv et svar til: Er Gustavs gennemsnitfart på de 100m crawl større end 5 km/t?-Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.