Matematik

Integralregning

29. marts 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med denne opgave:

En funktion f er givet ved

f(x) = 8x3 + 2x2 -3x + 10x

Bestem en stamfunktion til f

Jeg har løst opgaven således:

F(x) = ∫( 8x^3+2x^2-3x+10)dx

= 8*1/4x4 + 2*1/3x3 - 3*1/2x2 +10x

= 2x4 + 2/3x3 - 3/2 x2 +10x

Da jeg er ny til integral regning vil jeg bare høre om jeg har gjort det rigtigt, og om man skriver "slutresultatet" som jeg har gjort eller om man bør skrive F(x) = 2x4 + 2/3x3 - 3/2 x2 +10x

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af peter lind

Du bør tilføje et +k til dit resultat. Ellers er din skrivemåde helt korrekt. Det andet forslag er helt forkert 2x4 betyder for eks. 2*x*4 = 8x


Svar #2
29. marts 2014 af zaidihassan (Slettet)

Jeg ville have opløftet det sidste resultat, men kom fra det igen åbenbart.

Så facit vil være

F(x) =2x4 + 2/3x3 - 3/2x2 + 10x + k ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.