Matematik

Potensmodel (hjælp)

30. marts 2014 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har faaet spoergsmaal til potensmodel, hvor jeg skal finde en foroeglse i procent. Jeg bliver dog lidt forvirret af de forskellige opgaver jeg har faaet. Opgaven lyder:

X   Diameter i cm                15       20        25

Y    vaegten af traet i kg     115     217      357

 Hvor mange % stiger vægten ved en forøgelse af diameteren på 20 %?

hvordan skrives denne beregning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af mathon

   potensregressionen
   giver:
                              y=0,283665\cdot x^{2,217102}

Hvor mange % stiger vægten ved en forøgelse af diameteren på 20 %?

                              \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^{2,217102}

                              1+r_y=1,20^{2,217102}=1,49814

                              r_y=0,49814\approx 49,8\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2014 af 123434 (Slettet)

1=100%

1,2=120%

f(1)=0,283665

f(1,2)=0,424970372

(0,424970372-0,283665)/0,283665*100=49,8%


Skriv et svar til: Potensmodel (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.