Matematik

Problemregning-Camping

30. marts 2014 af sille12345678 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har virkelig brug for hjælp til nogle opgaver jeg ikke kan lave. Så jeg håber i vil hjælpe :D

opg 3.

Prisen for elforbrug på campingpladsenkan beregnes ved hjælp af følgende formel:

y=0,6*x+2 

Y=prisen i dm

0,6=prisen i dm for 1 kWh

x=antal kilowatt-timer (kWh)

2=prisen i dm for tilslutning

Også står der:

*Begregn prisen for et elforbrug på 10 kWh

*Tegn grafen for y=0,6*x+2 i et koordinatsystem

Familien betaler 5 dm for deres elforbrug

*Hvor mange kWh havde de brugt?

*Tegn i samme kordinatsystem den graf, der viser elprisen i dm, hvis prisen pr. kWh er 1 dm

*Tegn et linjestykke i koordinatsystemet, der viser prisforskellen mellem de to betalingsmåder ved et forbrug på 10kWh

*Hvor mange procent spares der ved at benytte den billigste betalingsmåde, når forbruget er 10 kWH?

opg 4.

På campingpladsen er der et pilespil. Spilet består i kast med 2 pile.

Skema 1 på svararket viser de 6 forskellige mugligheder, der kan forekomme ved spil på skive A.

*Angiv på svararket på pointsummer der mangler. (den har jeg lavet)

i et andet spil kastes de 2 pile mod skive b.

*udfyld skema 2 på svararket for dette spil

Line og Bo aftaler en turnering på 10 spil. Resultaterne af spillerne er vist i skema 3.

*opstil en hyppighedstabel over de pointsummer, som line og bo opnåede hver for sig

*Tegn et diagram over hyppighederne

Hvem klarede sig bedst i turneringen? Begrund dit svar.

Det var de 2 opgaver jeg ikke kunne finde ud af, og jeg har vedhæftet de 2 skemaer som man skal bruge til opgave 4.

Håber i gider hjælpe mig :D 

Vedhæftet fil: pilespil.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

brug evt. Geogebra :)


Skriv et svar til: Problemregning-Camping

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.